“Ik heb het nooit makkelijk gevonden om aan mezelf toe te geven dat het af en toe niet goed gaat, dat je in soms in een groef zit waar je moeilijk zelfstandig uit kan komen.”

Ik heb het nooit makkelijk gevonden om aan mezelf toe te geven dat het af en toe niet goed gaat, dat je in soms in een groef zit waar je moeilijk zelfstandig uit kan komen. Dankzij de sessies bij Isabelle heb ik aan mezelf bewezen dat ik die patronen wel degelijk onder ogen kan komen en ook kan veranderen. Aan de hand van door mezelf geschreven reflecties wist Isabelle steeds verbazend snel, in gesprek met mij, een kern te destilleren. Geholpen door ontspanningsoefeningen wist ik deze kern (een patroon, angst, een gevoel) letterlijk en figuurlijk onder ogen te komen. Hoewel dat zweverig kan klinken ervaarde ik dat niet zo. Juist door volledig geconcentreerde aandacht voor een geïsoleerde gedachte of gebeurtenis gunde ik het mezelf om alle ruis even buiten beschouwing te laten. De begeleiding van Isabelle was hier essentieel bij. Ze schiep een veilige omgeving waarin het niet raar of ongemakkelijk was me kwetsbaar op te stellen en dingen te benoemen die ik in mijn eigen hoofd, uit ontwijkend gedrag, als te vanzelfsprekend, onbelangrijk of irrelevant had betiteld.

Het belangrijkst voor mij bij een coach of therapeut is dat je die veiligheid voelt, maar tegelijkertijd niet betutteld wordt. Ik hou zelf van eerlijkheid en directheid zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Daarom heb ik ook iemand nodig die me het niet wolliger maakt dan nodig, die empathisch is zonder dat het medelijden wordt en die heel veel ervaring heeft zonder dat dat verder een rol speelt. In mijn geval ervaarde ik dat ze betrokken was op goede afstand, eerlijk was zonder bot te zijn, verbeelding prikkelend te vertellen, zonder het gevoel te hebben dat ik de connectie verloor. In mijn geval allemaal belangrijke elementen. Het bijzondere was dat ze inspeelde op zaken die ik sowieso interessant vond. Ze werkte in oefeningen bijvoorbeeld veel met kleur omdat ik eerder aangaf dat ik daar veel mee bezig was. Als ik oefeningen minder relevant vond, kon ik dat aangeven en bedachten we samen wat anders. Die eigen inbreng vond ik ook heel prettig, gaf me een gevoel van eigenaarschap en maakte dat de coaching nog beter bij me paste. Deze meedenkende flexibiliteit maakt haar volgens mij ook z’n goede coach, ik denk dat ze heel goed in staat om met elk individu samen de juiste balans te vinden.

Frank Leidinggevende Hoger Beroepsonderwijs

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.